VARMRÄTTER


 

 

Califonisk ananaskyckling

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
400 g kycklingfilé; en per portion
4 tsk margarin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Sås
2 dl krossade tomater
250 g färsk ananas; finhackad, eller konserverad i egen juice
2 tsk finhackad färsk ingefära
1 dl finstrimlad purjolök
1 dl finskuren feferoni
1 msk pressad citronsaft
 
Gör så här
Tina kycklingfiléerna om de är frysta. Bryn dem i margarinet i en stekpanna på medelstark värme. Salta och peppra och efterstek filéerna på svag värme tills de är helt genomstekta. Räkna med fem till åtta minusters stektid. Blanda ingredienserna till såsen i mixer eller matberedare och finfördela blandningen. Smaksätt eventuellt med lite salt.
Servera kycklingen nystekt med den kalla såsen, 1 1/2 dl kokt ris per portion och en sallad.
 
 

 

11 mars 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept