VARMRÄTTER


 

 

Hoisinkyckling med vietnamesisk sallad

 

 

Portioner: 2
 
Ingredienser
2 kycklingfiléer
1 dl hoisinsås
2 msk sesamfrön

1/2 gurka
1 avokado
1 näve sockerärtor
1/2 mild röd chili
1 limefrukt
1/2 tsk sesamolja
2 msk japansk soja
2 msk jordnötter


 
Gör så här
1. Marinera kycklingen i hoisinsås och sesamfrön.
2. Stek kycklingen på medeltemperatur så att den får gyllene färg och låt den sedan ligga och eftersteka i pannan utan värme, cirka 10 minuter.
3. Tärna gurka och avokado, dela sockerärtorna, skiva chilin tunt och lägg allt i en skål.
4. Pressa saften av limefrukten och häll den samt soja och sesamolja över grönsakerna.
5. Toppa kycklingen med lite extra sås och servera salladen med hackade jordnötter.

Tips! Om du vill kan du servera jasminris till. Hoisinsås är också gott som kall dipp till fiskpinnar.
Färdig hoisinsås finns att köpa i de flesta mataffärer.
 

 

08 september 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept