VARMRÄTTER

 

Kycklinggryta med chorizo

 

 

Portioner: 4

 

Ingredienser
1 hel kyckling eller delar, ca 1 kg
1 gul lök
smör
1 tsk salt
1/2 tsk chilipeppar
1/2 hönsbuljongtärning
1 burk krossade tomater, ca 400 g
100 g stark korv, t ex chorizo
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
1 burk kidneybönor, ca 400 g

Gör så här
Dela kycklingen i 8 delar och ta ev. bort skinnet. Skala och klyfta löken. Bryn kycklingdelarna i smör och lägg efterhand över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Tillsätt salt, chilipeppar, buljongtärning och krossade tomater. Låt grytan koka i 20 min. Skär korven i bitar. Vispa ut mjölet i grädden. Rör ner grädde, korv och bönor utan spad. Låt grytan koka ytterligare 5 min. Servera med oliver och bröd eller kokt potatis.

 

 

08 september 2008

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept