VARMRÄTTER

 

Viltkyckling

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 st. kycklingfiléer, 500 g
1,5 msk flytande smör/rapsolja
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 dl vatten
1,5 msk koncentrerad flytande kycklingbuljong
5 st. krossade enbär
1 tsk smulad timjan
1 msk kinesisk soja
1,5 msk Maizena redning för bruna såser

Tillbehör
4 port kokta skalade potatisar
1 handfull sockerärtor
1 handfull lingon, färska
 
Gör så här
Bryn kycklingfiléerna i flytande smör/rapsolja på båda sidor i en stekpanna. Blanda matlagningsgrädde, saft, vatten, buljong, enbär, timjan, soja och redning i en traktörpanna. Koka upp under omrörning. Lägg i kycklingfiléerna och småkoka under lock ca 10 min. Strö några lingon över rätten vid serveringen.
Servera med kokt potatis och sockerärter.
 

 

22 november 2009

 

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept