VARMRÄTTER


Kyckling med honung och ingefära

 

Portioner: 2


2 kyckling portioner
50 g färska champinjoner
margarin
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta
1 cm färsk ingefära, riven (eller 1 krm malen ingefära)
1 msk soja
1 tsk honung
1 tsk olja


 Tag eventuellt bort skinnet på kycklingen. Skär svampen i skivor. Bryn kycklingbitarna på båda sidor. Salta, peppra och krydda med timjan, vitlök och ingefära.
 Lägg kycklingen ovanpå svampen i ett ugnssäkert fat. Blanda soja, honung och olja och droppa det över kycklingen.
 Täck fatet med folie och sätt in det i 200o ugnsvärme i ca 25 min. Ta av folien och sätt in fatet ytterligare 5-10 min, tills kycklingen är färdig. Tänk på att kycklingbröst blir fortare färdiga än en lårbit.
 Servera med kokt ris eller bakad potatis och en blandad sallad.

2002-06-29

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept