VARMRÄTTER

Varför nöja sig med det näst bästa, när man kan vara helt utan.


28 oktober 2000

Indisk färssås

1 gul lök
300 g Quorn Färs
smör eller margarin
1 burk krossade tomater med chili, 400 g
2 1/2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk malen ingefära
2 lagerblad
1 tsk gurkmeja
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk garam masala
salt
1 kruka färsk koriander

 

1. Skala och hacka löken. Bryn lök och Quorn Färs i matfett i en gryta.
2. Späd med tomatkross, vatten och buljong. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt koka under lock 15–20 min. Smaka av med salt. Hacka koriandern och vänd ner den.
3. Servera med en klick matlagningsyoghurt och ris. Gärna jasmin- eller basmatiris, som kokats tillsammans med 1 tsk gurkmeja.

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från