VARMRÄTTER

"Livet är det som händer, medan du gör upp andra planer."


11 november 2000

Filé med viltsmak

4 personer

ca 400 g Quorn Filé

Marinad:
2 dl rött matlagningsvin
8 stötta enbär
1 1/2 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta
salt
peppar

1 morot
ca 200 g kålrot
1 burk kantareller, ca 190 g
smör eller margarin
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 purjolök
1 tsk soja
1 msk gelé
salt
peppar

 

1. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över de otinade filéerna. Låt marinera ca 1 timme. Sila ifrån och spara marinaden.
2. Skala morot och kålrot och skär i stavar. Bryn rotfrukter och kantareller i matfett. Späd med marinaden och grädden. Skölj och strimla purjolöken grovt. Blanda i soja, gelé och purjolök i såsen. Koka såsen 5–10 min och smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 200°. Bryn filéerna i matfett i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över filéerna i en smord ugnssäker form.
4. Häll såsen över. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis, gelé och inlagd gurka.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från