VARMRÄTTER

"En av dagens främsta arbetsbesparande uppfinningar är morgondagen."


30 november 2000

Mexikansk färssallad

4 pers.

 

2 msk smör eller margarin
½ strimlad purjolök
300 g nötfärs
½ burk krossade tomater ca 200 g
½ burk, ca 100 g färdig tacosås, medium/hot
1 liten burk, ca 100 g, ananasringar
ca 100 g majskorn, frysta eller burk
½ grön och ½ röd paprika, fint tärnad
1 dl grönsaksbuljong
1-2 tsk maizena redning
ett par stänk cayennepeppar
salt och peppar

Servering:
krispiga salladsblad
tortillachips eller nachos
röd och grön paprika

 Blanda i tomatkross och tacosås, låt allt småputtra ett par minuter.
 Blanda i ananasringarna skurna i bitar och lite av spadet. Tillsätt majs och paprikatärningar. Späd med buljong.
 Låt allt koka ihop till en fast röra. Ev. kan den redas av med lite maizenaredning. Smaka försiktigt av med cayenne, salt och peppar.
 Ös upp den härliga färsröran på ett djupt fat. Färsen är godast varm eller ljummen. Lägg väl avrunnen sallad och paprika runtom. Stick i några chips, servera resten vid sidan om.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix