VARMRÄTTER


Fetafärsbiffar

 

2 pers.

1 1/2 msk osötat, fint veteströbröd
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
ca 50 g fetaost i smulor
10 gröna pimientooliver, grovhackade
200 g nötfärs
1 msk smör

Pasta och Pestotomater:
2 portioner grön tagliatelle
vatten och salt
4-6 småtomater
ca 1/2 dl färdig pesto från burk

 

Fetafärsbiffar:
 Låt ströbrödet svälla med vattnet minst 10 minuter i en bunke. Tillsätt sedan salt, peppar, fetaost, olivhack och nötfärs. Rör hastigt ihop till jämn smet.
 Forma fyra bulliga biffar med blöta händer. Stek i lätt brynt smör på dryg medelvärme, cirka 4 minuter på varje sida.

Pasta och Pestotomater:
 Koka pastan enligt paketets anvisning.
 Mät upp vattnet: till varje liter behövs 2 tsk salt.
 Ställ tvättade tomater uppochner, så står de stadigt. Skär ett lock av varje tomat och gröp ut kärnhuset Fyll tomaterna med pesto.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept