VARMRÄTTER


Köttfärslåda med mostoppar

 

 

 

4 portioner


500 g oxfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk persillade (Persillade: Hackat persilja och vitlök med citronsaft- och skal. Finns som torkad i kryddhyllan)
1 tsk svartpeppar
1 tsk cajunkrydda
smör till formen
ketchup

Mos:
c:a 800 g potatis
mjölk
äggula
riven ost

 Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med ägget, saltet, persilladen, pepparn och cajunkryddan. Bre ut färsen i en liten smord ugnsfast form och sätt in mitt i ugnen i 20-25 minuter.
 Koka c:a 800 g potatis i bitar och pressa till mos. Blanda med kokande mjölk, äggula och lite riven ost. Salta och peppra. Spritsa eller klicka moset över färsen.
 Gratinera tills ytan får lite färg, 15-20 minuter. Ringla ketchup över när 5 minuter återstår. Servera med grönsaker.

2004-04-07

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept