VARMRÄTTER


Baconbiffar med champinjonsås

 

 

 

 

Portioner: 4


400 g köttfärs
150 g bacon, tärnad
1 gul lök, hackad
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk peppar
2-3 msk smör

Sås:
250 g champinjoner
1 rödlök, skivad
1 msk smör
2 dl mellangrädde
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

Ugn 200°

  Knaperstek baconet. Låt fettet rinna av på hushållspapper. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Arbeta samman det med köttfärsen, löken, baconet, ägget, salt och peppar. Forma fyra stora biffar. Bryn dem på båda sidor och efterstek dem i ugnen i ca 10 minuter. Bryn champinjonerna i smör. Blanda i rödlöken och häll på grädde och senap. Salta och peppra. Koka ihop i ca 1 minut.
  Servera med stekt potatis.

2004-10-27

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept