VARMRÄTTER


Äggfylld köttfärslimpa

 

 

 

Portioner: 4 - 5


5-6 hg nötfärs
2 hg fläskfärs

1 dl ströbröd
2 dl mjölk
2 ägg uppvispade
1 liten ask ansjovisfilé, 50 g, hackad
1 liten gul lök, riven
2 krm muskot
1 tsk salt
2 krm kryddpeppar

Fyllning:
4-5 ägg, hårdkokta
och skalade
1 knippa persilja, hackad


Ugnstemperatur 175° Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 minuter. Blanda ner färs, ägg, ansjovis med spad, lök och kryddor. Rör ihop till en jämn smet. Olja en avlång bakform, ca 1,5 l, och bred ut hälften av färsen i botten av formen.
Lägg drygt hälften av persiljan i en rad mitt på. Skär bort ändarna på äggen och lägg dem i rad på det gröna. Strö på resten av persiljan. Fyll på och bred ut resten av färsen över äggen. Pensla ytan
med olja och stek i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp, vänd och skär köttfärslimpan i skivor.
Servera med potatis och sallad.

2005-03-03

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept