VARMRÄTTER


Mustig köttfärsgryta med pajlager
 
 
 
4 port


Knappt 1/2 sats pajdeg
400 g blandfärs
1 röd lök i tunna klyftor
2 morötter
1 grön paprika
1 burk krossade tomater
2 msk chilisås
1 tsk paprikapulver
en nypa kajennpeppar
salt

Ugn: 225 grader
Skär löken i tunna klyftor, morötter och paprika i strimlor. Lägg färsen i kall panna, sätt på värmen, fräs tillsammans med löken tills färsen fått färg. Blanda ner morot och paprika.
Fyll på med krossade tomater, chilisås och kryddor. Låt det puttra c:a 5 minuter. Lägg alltsammans i en ugnssäker form.
Kavla ut pajdegen till en rektangel. Skåra ut c:a 1,5 cm breda längder och lägg ut dem så att de bildar ett galler över köttfärsen. Pensla gärna med ägg. Sätt in rätten 5 minuter i ugnen.

söndag 17 apr 05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept