VARMRÄTTER


Köttfärsbakade rotfrukter



Portioner: 4
6 potatisar
2 palsternackor
1 bit rotselleri
1 liten purjolök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk timjan
1 dl riven ost

Färs:
400 gr nötfärs
¾ dl ströbröd
1½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk tomatpuré
1 msk fransk senap
1 ägg

Täcke:
2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk
riven ost


Skala och skiva rotfrukterna tunt, strimla purjolöken. Koka allt i vatten i ca 5 min. Slå av vattnet. Blanda rotfrukterna med salt, kryddorna och osten. Häll hälften i en smord ugnssäker form. Låt ströbrödet svälla i mjölken i ca 10 min. Blanda alla ingredienserna till färsen och bred den över grönsakerna och täck med resten av grönsakerna. Häll över grädde eller mjölk och strö över riven ost. Gräddas nederst i ugnen i 25-30 min i 200 grader.

2005-06-13

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept