VARMRÄTTER


Färsbiffar med rotselleri


Portioner: 4

400 g nötfärs
1-2 vitlöksklyftor
1 morot
1 bit rotselleri, ca 100 g
1 dl hackad persilja
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
smör
1 msk japansk soja
1 dl solrosskott


Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv morot och selleri. Blanda färsen med vitlök, råkost, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl grädde till en jämn färs. Forma till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Häll i resten av grädden i pannan. Krydda med soja och låt skyn koka ihop några minuter. Strö över solrosskotten.
Servera biffarna med lättstekta grönsaker och kokta kikärtor.


2005-07-19

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept