VARMRÄTTER


Fyllda färsbiffar

4 pers

400 g nötfärs
2 msk skorpmjöl
1 dl vatten
1 tsk salt
malen svartpeppar
1 msk potatismjöl
2 ägg
1 msk kinesisk soja

Fyllning:
1 äggula
1 msk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
dl finhackad persilja
1 brk ansjovisfiléer
tsk timjan
smör till stekning

Sallad:
1 pkt djupfrysta haricots verts
2 tomater
1 gul lök
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olja
tsk salt
1 krm vitpeppar

 Börja med salladen. Koka bönorna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten. Skär tomaterna i tärningar. Finhacka löken. Blanda bönorna, lök och tomathack i en skål. Blanda ingredienserna till såsen och häll den över salladen.
 Gör färsen. Blanda ströbröd och vatten och låt stå i 5 minuter. Tillsätt det malda köttet, salt, peppar, potatismjöl, ägg och soja. Arbeta till en smidig färs.
 Forma färsen till 8 ganska stora tunna biffar.
 Mosa ansjovisfiléerna och blanda ingredienserna till fyllningen.
 Fördela fyllningen på 4 biffar. Täck med de återstående och kläm ihop kanterna. Bryn smöret och stek biffarna vackert bruna.
 Servera med potatismos eller råstekt potatis och den gröna bönsalladen.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept