VARMRÄTTER



Baconfyllda auberginer

4 port

2 medelstora auberginer, ca 600 g
140 g bacon
ca 100 g färska, frysta eller konserverade kantareller eller annan svamp
400 g nötfärs
3/4 dl vatten
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk oregano eller ½-1 tsk torkad
Ugn 200 grader


Skölj auberginerna och dela dem i halvor på längden. Skrapa ur inkråmet med en sked så att ca 1 cm blir kvar innanför skalet. Ställ skalen i en ugnssäker form. Hacka inkråmet.
Klipp baconskivorna i strimlor och knaperstek dem utan extra fett i en stekpanna. Skölj svampen och skär den i mindre bitar. Låt svamp och inkråm fräsa med baconet. Ta upp det och låt det rinna av på hushållspapper.
Blanda köttfärsen med salt, vatten och kryddor. Blanda i svamp- och baconfräset. Fördela blandningen i aubergineskalen. Stek dem i ugnen tills färsen är helt genomstekt, ca 30 min.
Servera med kokt ris eller pasta



2005-08-12

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept