VARMRÄTTER



Chili med kikärtor

Portioner: 4

400 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 palsternackor
2 purjolökar
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2-3 tsk chilipulver
1 köttbuljongtärning
2 burkar kikärtor, ā 400 g
2 dl crčme fraiche tomat & basilika
1 tsk salt
1/2 dl hackad persilja

Skala och hacka vitlöken. Skala morötter och palsternackor och skär dem i bitar. Grovstrimla purjolöken. Stek färsen i smör i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Lägg i morötter, palsternacka, krossade tomater, chilipulver och smulad buljong. Skölj ärtorna i kallt vatten och rör ner dem i grytan. Låt allt koka ca 10 min. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner persiljan och hälften av crčme fraiche tomat & basilika.
Servera resten till grytan med en krispig sallad.


2005-09-06

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept