VARMRÄTTER



Chilibiffar

Portioner: 4

500 g köttfärs
1/2 - 1 färsk chilipeppar
1/2 dl chilisås
1 1/2 tsk salt
2 krm svart- eller vitpeppar
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 dl vatten
2 msk smör
ca 2 1/2 dl sweet & sour sås


Skölj och kärna ur chilin. Finhacka den. Blanda färs, chili, chilisås, salt, peppar och ägg med potatismjöl och vatten. Rör om tills allt är väl blandat. Hetta upp smöret i en stekpanna tills det blivit gyllenbrunt. Klicka ner färsen i stekpannan med en sked. Stek i omgångar, ca 2 minuter per sida. Lägg över biffarna i en traktörpanna eller stekpanna. Häll över såsen när alla biffarna är stekta. Låt allt bli genomvarmt.
Servera med kokt ris och grönsallad.


2005-11-17

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept