VARMRÄTTER



Chili con carne

 
4 pers

400 g nöt- eller blandfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 röd chili, typ spansk peppar
1 morot
1 paprika
1 1/2 msk rapsolja
1/2-1 msk chilipulver
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 burk kokta kidneybönor, ca 430 g
salt och peppar
 

Skala och hacka lök och vitlök. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Skala och tärna moroten fint. Halvera, kärna ut och tärna paprikan.
Fräs allt det hackade och tärnade i olja i en stekgryta. Tillsätt färsen och chilipulvret och fräs under omrörning så att färsen blir grynig.
Tillsätt tomatpuré, tomater, buljongtärning och vatten. Koka på svag värme i 15-20 minuter. Rör om då och då.
Rör ner bönorna och smaka av med salt och peppar. Hetta upp alltsammans och koka ytterligare ett par minuter.
 


måndag, 23 januari 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept