VARMRÄTTER



Pannbiff med örtmos och sky

 
Portioner: 4

0,5 kg köttfärs
2 msk ströbröd
2 ägg
1 msk dijonsenap
2 dl mjölk
400 g potatisar
200 g ärtor
1 krm italiensk salladskrydda
smör, att steka i
150 g mjukost
 

1. Blanda ströbröd, hälften av mjölken, hälften av äggen och dijonsenapen. Låt stå i fem min.
2. Blanda i köttfärsen med salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i lite smör.
3. Koka den skalade potatisen, mosa med resterande ägg, mjölk samt med hushållsmjukosten. Smaka av med salt, peppar och salladskryddor.
4. Koka ärtorna.
5. Häll lite vatten och eventuellt kalvfond i pannan som du stekte biffarna i, koka några minuter och sila sedan.
 


tisdag, 21 februari 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept