VARMRÄTTER



Piroger (Kalevala)

 
Portioner: 4
 

Ingredienser
Detta behöver du till pirogdegen:
5 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
½ burk Kesella

1 ägg till pensling
Sesamfrö till dekor

Detta behöver du till fyllningen:
400 g köttfärs
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 burk krossade tomater
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt

2 dl riven ost

Smaka av färsen och tillsätt följande kryddor efter eget smak och tycke.
1 liten klyfta vitlök
2 tsk basilika
1 tsk oregano
1 krm cayennepeppar

 

Gör så här
Hacka ihop smör och mjöl samt tillsätt Kesella. Arbeta ihop degen och låt den sedan få vila kallt minst 30 min.
Hacka lök och bryn den tillsammans med köttfärs i matfettet.
Strö över mjöl och tillsätt krossade tomater, köttbuljong och salt.
Smaka av och krydda efter smak och tycke.
Dela degen i fyra delar samt kavla ut dem ganska tunt.
Fördela köttfärsfyllningen över halva degen och tillsätt riven ost.
Vik halva degen över fyllningen och kläm ihop kanterna.
Lägg pirogerna på en plåt (med bakplåtspapper) och pensla dem med uppvispat ägg samt strö över sesamfrö.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 


tisdag, 28 februari 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept