VARMRÄTTER



Färsbullar

 
Portioner: 4

1 dl vatten
3 msk ströbröd
400 g lamm- eller nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
3 msk hackad persilja eller mynta

Tomatsås:
1 gul lök, hackad
2 tsk flytande margarin
1 burk krossade tomater med oregano och basilika (400 g)
2 dl vatten
2-3 krm salt
1 krm svartpeppar
1 burk kikärter (400 g)

Tillbehör:
4 portioner ris
5 dl blandade salladsblad


 

Blanda vatten och ströbröd i en bunke. Låt stå ca 10 minuter. Tillsätt i färs, salt, peppar, ägg och örtkrydda. Blanda till en jämn färs. Forma den till 12 bollar.
Fräs löken i fettet i en gryta. Blanda i kryddade tomater, vatten, salt och peppar. Låt koka ihop ca 5 minuter. Lägg bollarna i tomatsåsen och koka dem 6-7 minuter, vänd dem och koka lika länge till. Skölj ärtorna med vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i grytan och låt dem bli genomvarma.
Servera färsbollar och sås med ris och sallad.


torsdag, 30 mars 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept