VARMRÄTTER



Chilenska piroger

 
 
Ingredienser
Fyllning:
500 g köttfärs
2 st. hackade gula lökar
2 klyftor vitlök
1 tsk salt
svartpeppar
olja
2 st. kokta ägg
svarta oliver

Deg:
1 ägg
1 dl vatten
600 g vetemjöl
1 dl olja
1/2 tsk salt

 
Gör så här
Fyllning:
Fräs köttfärsen i oljan, tillsätt lök samt vitlök och smaka av med salt och peppar.

Deg:
Kavla ut degen och ta ut cirklar med en tallrik.

Lägg sedan på en sked köttfärs, två skivor ägg och två svarta oliver. Vik ihop pirogen och vik kanten så att den håller tätt.
Grädda pirogerna i 250 grader i ca 15 minuter. Pensla sedan med vispat ägg.
 


fredag, 19 maj 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept