VARMRÄTTER



Köttfärslimpa med provencalska grönsaker

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
400 g köttfärs
1 påse pulver löksoppa
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
2 dl vatten
1 ägg
0,5 st. zucchini
1,5 st. paprika
2 rödlökar
6 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 msk
olivolja
12 potatisar
örtkrydda
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten och låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt färsen och den franska löksoppan. Rör i ägget. Blanda väl.
2. Forma till en köttfärslimpa i en ugnsfast form och pensla med olivolja. Skär alla grönsaker i bitar, skala och dela vitlöksklyftorna i två delar. Lägg grönsaksbitarna runt köttfärslimpan. Salta och peppra grönsakerna. Gratinera ca 30 minuter. Servera med potatis.
 


måndag, 22 januari 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept