VARMRÄTTER



Fruktig färs

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 portioner ris, gärna fullkorn
ca 200 g chorizo eller kabanoss, i skivor
1 grovhackad gul lök
200 g nötfärs
1 tsk flytande margarin
2 paprikor i tärningar
3-5 krm salt
rivet skal och pressad saft 1 apelsin
1 burk körsbärstomater (400 g)
2-3 krm salt
1 krm grovmald svartpeppar,
1-2 krm sambal oelek
 
Gör så här
Koka riset enlig anvisning på förpackningen. Fräs korv, lök och färs i fettet i en gryta, tills löken mjuknat och färsen fått färg. Blanda i paprika, skal och saft från apelsinen och tomater.
Koka under lock på svag värme 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
Servera med nykokt ris.


söndag, 18 februari 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept