VARMRÄTTER



Currygryta med köttfärs och kikärtor

 

 

Portioner: 4
Tid:
Ingredienser
500 g nötfärs
1 gul lök
1 äpple
1 burk Kikärtor
2 morötter
1 dl strimlad purjolök
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
5 dl hönsbuljong
Ev. lite chilipeppar
salt och peppar
rapsolja eller smör

Tillbehör:
matlagningsyoghurt

 
Gör så här
Skala och hacka löken. Skala morötterna och skiva i mindre bitar. Skär äpplet i tärningar.
Bryn köttfärs i lite smör eller olja. Tillsätt lök, äpple, kikärtor, morötter,  curry, spiskummin, salt och peppar och bryn någon minut. Häll på hönsbuljongen och låt koka i 20 minuter. Blanda i purjolöken precis innan servering.
Smaka av med salt, peppar och ev. lite chilipeppar. Toppa med en klick matlagningsyoghurt.

2008-02-21


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept