VARMRÄTTER



Färslimpa med svamptäcke

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
500 g blandfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 tsk salt
10 enbär, finstötta
1 ägg
1 msk smör
½ msk rosmarin

Stuvning:
200 g förvälld svamp
2-3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl svampspad + mjölk
1 dl grädde
½ tsk salt

Gratinering:
1 dl ost, riven
Ugn 175-250°
 
Gör så här
Blanda ströbröd, mjölk, salt och enbär. Låt det stå ca 10 minuter. Blanda ner färs och ägg och arbeta färsen väl. Smörj en avlång bakform med smöret och strö i rosmarin. Lägg i färsen och jämna till den. Grädda i ugnen i ca 50 minuter. Fräs svampen i smör tills nästan all vätska kokat in. Rör i mjöl och späd med svampspad, mjölk grädde. Sjud stuvningen i ca 10 minuter. Smaka av med salt. Stjälp upp färsen på ett ugnssäkert fat och täck med svampstuvningen.
Servera direkt eller gratinera färslimpan med ost över i 10 minuter.
 

2008-04-29


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept