VARMRÄTTER



Snabba thaifrikadeller

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
250 g blandfärs
2 msk sweet chilisås
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk fisksås

1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar

6 champinjoner
1/2 röd paprika
½ dl grön thaicurry på burk

kokta äggnudlar till servering



 
Gör så här
1. Koka nudlar i saltat vatten.
2. Blanda färsen med kryddorna och rulla till små bollar i köttbullstorlek.
3. Sjud frikadellerna i vatten och buljong i cirka 4 minuter och häll bort vätskan.
4. Dela champinjonerna på fyra och skär paprikan i strimlor.
5. Koka upp grönsaker tillsammans med thaicurryn.
6. Blanda i frikadellerna och servera i skål med nudlar och färsk koriander.
 

2008-05-21


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept