VARMRÄTTER



Färsbiffar med pinjenötter

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
400 g köttfärs
1-2 vitlöksklyftor
3/4 dl pinjenötter, ca 50 g
1 äggula
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde

Röra:
100 g chèvre, fransk getost
2 dl matyoghurt


 
Gör så här
Skala och finhacka vitlöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs. Forma 8 jämna biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Mosa osten och blanda med matyoghurten.
Servera med getoströran och ugnsstekta potatisklyftor och grönsaker.

Tips: Biffarna går att frysa!
 

 

2008-08-17


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept