VARMRÄTTER



Pannbiffar i grönpepparsås

 

Portioner: 4 pers
 
Ingredienser
400 g nötfärs
1 ägg
½ dl vispgrädde
1 msk fransk senap
salt
citronpeppar
smör

Grönpepparsås:
2 msk konjak
2 msk fransk senap
1 msk grönpepparkorn i lag
2½ dl vispgrädde

Klyftpotatis:
¾ kg potatis
2 msk smör
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skala potatisen och skär den i tunna klyftor. Lägg klyftorna i en liten långpanna och klicka över smör samt lite salt. Ställ in formen i ugnen i ca 35 minuter och vänd potatisen någon gång under tiden.
Blanda färsen med ägg, vispgrädde och senap. Smaka av med salt och citronpeppar. Forma biffar och bryn dem i lite smör i en stekpanna. Tillsätt konjak, senap, grönpeppar och vispgrädde och låt det puttra en liten stund tills biffarna är färdiga.
Servera med klyftpotatisen och en god sallad.

2008-09-09


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept