VARMRÄTTER



Rödlöksfyllda köttfärsrullar

 

 

4 portioner
 
Ingredienser
2 rödlökar
2 msk smör eller margarin
125 g, 1 burk ansjovisfiléer
1/2 dl hackad persilja
400 g köttfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl köttbuljong
1 tsk soja
1 1/2 msk maizenaredning för mörka såsar
Gör så här
Skala och finhacka rödlöken. Fräs löken i hälften av matfettet i en stekpanna. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem. Tillsätt ansjovishacket och persiljan och låt det fräsa med i stekpannan några min.
Dela köttfärsen i fyra delar. Platta ut varje köttfärsdel på en vattensköljd skärbräda. Fördela lökfräset på köttfärsen. Rulla ihop varje del till en rulle. Hetta upp resten av matfettet i en stekpanna. Stek köttfärsrullarna runt om och krydda med salt och peppar. Tillsätt buljong och soja och låt köttfärsrullarna bräsera 6-8 min. Red skyn med maizenaredning.
Servera köttfärsrullarna med skyn, kokt potatis och ärter.
 
Portioner: 4 pers
 
Ingredienser
400 g nötfärs
1 ägg
½ dl vispgrädde
1 msk fransk senap
salt
citronpeppar
smör

Grönpepparsås:
2 msk konjak
2 msk fransk senap
1 msk grönpepparkorn i lag
2½ dl vispgrädde

Klyftpotatis:
¾ kg potatis
2 msk smör
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skala potatisen och skär den i tunna klyftor. Lägg klyftorna i en liten långpanna och klicka över smör samt lite salt. Ställ in formen i ugnen i ca 35 minuter och vänd potatisen någon gång under tiden.
Blanda färsen med ägg, vispgrädde och senap. Smaka av med salt och citronpeppar. Forma biffar och bryn dem i lite smör i en stekpanna. Tillsätt konjak, senap, grönpeppar och vispgrädde och låt det puttra en liten stund tills biffarna är färdiga.
Servera med klyftpotatisen och en god sallad.

2008-12-02


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept