VARMRÄTTER


Chili con carne

Portioner: 4


2 stor finhackad gul lök
4 hg mager köttfärs
2 brk ā 400 g krossade tomater
4 stora krossade vitlöksklyftor
4 röda chilifrukter, urkärnade och finhackade
200 g tomatpuré
oregano, cayennepeppar, vitpeppar och salt efter smak
2 brk ā 400 g bakade bönor i tomatsås
matfett för stekning


 Bryn löken i cirka 5 minuter i matfett, sätt till köttfärsen, hacka med gaffel för att få en kornig konsistens, bryn cirka 5 minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, vitlök, chili, salt och kryddor.
 Låt småkoka 10 minuter utan lock. Tillsätt de bakade bönorna, låt koka några minuter.
 Servera gärna med vitlöksbröd och grönsallad.
 Rätten går utmärkt att djupfrysa och sedan tina i mikrovågsugn.

2003-06-10

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept