VARMRÄTTER



Mexikansk köttfärspizza

 

 

4 port
 
Ingredienser
Botten:
2 dl vatten
½ pkt (25 g) jäst
1 msk matolja
1 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
300 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
1 tsk mexikansk kryddblandning
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
½ dl tomatpuré
1 röd eller grön paprika
1 rödlök
3-4 dl riven ost

 
Gör så här
Börja med pizzabottnen: Värm vattnet till fingervärme, 37 grader, i en kastrull eller mikrovågsugn.
Smula jästen i en bunke. Häll över lite av vattnet och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt 40 min på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader.
Gör fyllningen: Bryn köttfärsen i matfettet. Krydda med mexikansk kryddblandning, oregano och salt. Pressa i vitlöken och rör om.
Tryck eller kavla ut degen på en bakpappersklädd plåt till en stor rund pizza. Bred på tomatpurén och fördela köttfärsen över.
Kärna ur och finstrimla paprikan. Skala och skiva löken tunt. Fördela paprikan och löken på pizzan. Strö över osten.
Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 min, eller tills den fått fin färg. Servera den genast.
 

2009-12-20


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept