VARMRÄTTER


Örtfylld köttfärslimpa

 

 

 

 

 

Portioner: 4-5 port  


500 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
2 dl vichyvatten
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk chilisås
75 g Cantadouost med paprika och chili
1 knippa gräslök
½ dl klippt persilja
1 förpackning bacon, 140 g


Ugn:
175 grader


 Häll ströbröd i en skål. Tillsätt vichyvatten och låt det svälla ca 10 minuter.
 Tillsätt ägg, salt, peppar, chilisås och färs. Arbeta samman allt till en smidig smet.
 Forma färsen till en knubbig limpa och gör en fördjupning mitt i färsen.
 Klipp gräslök och persilja fint. Blanda samman det med osten. Lägg ostblandningen i fördjupningen. För ihop färsen över fyllningen så att limpan blir hel igen. Linda baconskivorna runtom färslimpan.
 Lägg köttfärslimpan i en smord eldfast form. Stek mitt i ugnen ca 50-60 minuter.
 Bjud gärna hasselbackspotatis och gröna ärter till.

 

2003-11-22

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept