VARMRÄTTER


Crêpe Mexicana

 

 

4 pers
4 stora eller 8 medelstora vetetortillas
smör till stekning
god riven ost, t ex cheddar
ca 400 g nötfärs
1 burk hela kantareller, 115 g
1-2 schalottenlökar
salt och nymald svartpeppar
kajennpeppar eller annan chilikryddblandning
ca 1 msk het chilisås
ca 1 msk kinesisk soja
1 dl crème fraiche


 Fräs köttet i smör och finfördela det. Låt svampen rinna av och dela de största svamparna i bitar. Lägg ner svamp och hackad lök bland köttet och låt allt fräsa 4-5 minuter. Krydda och rör ner chilisåsen, sojan och crème fraîchen. Smaka av.
 Lägg ut bröden och strö på lite ost. Fördela köttröran och rulla ihop. Lägg över i form och strö mer riven ost över. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader tills osten får fin färg, 10-12 minuter. Servera med sallad och guacamole.

*

Guacamole


2 mjuka avokador
1 msk pressad citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk fin olivolja
1 finhackad tomat
salt
peppar
ev lite sweet hot chilisås

 Mosa avokadoköttet med citronen, vitlöken och oljan, gärna i mixer.
 Finhacka tomaten och krama ur lite vätska. Rör ner hacket utan att mixa och smaka av väl med salt, peppar och lite het sås om du så vill. Lägg ner en avokadokärna och täck över skålen om du inte serverar direkt. Då mörknar inte såsen.

 

2004-01-30

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept