VARMRÄTTER


Köttfärsgryta med chili

 

 

 

4 portioner


1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 msk margarin eller t ex rapsolja
400 g nötfärs
1 tsk salt
1-2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 dl rött vin, t ex matlagningsvin
1 msk Worcestershiresås
1 burk (ca 400 g) krossade tomater
1 burk (ca 400 g) kidneybönor


 Skala och grovhacka löken. Skala och pressa vitlöken. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
 Fräs lök och paprika i margarin eller olja under omrörning i en gryta. Ta upp det frästa. Lägg lite mer fett i grytan och lägg i och bryn färsen med salt, chilipulver, kummin och koriander under omrörning. Tillsätt vin, Worcestershiresås, tomater och de frästa grönsakerna. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.
 Skölj bönorna. Blanda dem i grytan och låt alltsammans sjuda ytterligare 5-10 min, med locket på glänt om det verkar vara för mycket vätska.
 Servera med ris.

 

2004-03-19

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept