VARMRÄTTER

"Det goda skall man hugga in i berget det onda skall man skriva i snön."


11 oktober 2000

Torskfilé med ädelost

4 pers.

 

2 pkt djupfryst torskfiléer à 400 g eller motsvarande mängd färsk fisk.
smör eller margarin till formen.
saften av ½ citron
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
75 g ädelost
2 dl gräddfil
1 krm löksalt
2 msk tomatpuré
lite finklippt gräslök eller dill  

 

 Tina lätt den df. fisken eller skölj den färska.
 Lägg fisken i en smord, ugnssäker form.
 Pressa över citronsaften och krydda med salt och peppar.
 Koka fisken i ugn vid 200º i ca 15 min.
 Smula sönder ädelosten och blanda ut den i gräddfilen.
 Smaksätt med löksalt och tomatpuré.
 Häll såsen över fisken efter ca 15 min.
 Öka ugnsvärmen till 225º.
 Låt det hela stå i ugnen ytterligare ca 10 min tills fisken är vit och fast i köttet.
 Strö över lite finklippt gräslök eller dill.
 Servera med kokt potatis eller ris och sallad.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt