VARMRÄTTER

Delad glädje är dubbel glädje.


22 oktober 2000

Asiatisk pytt

 

 

4 pers.

 

2 burkar à 375 g fiskbullar i buljong
1 liten burk strimlad bambuskott à 227 g
½ purjolök
1 röd paprika
1 röd, färsk chilipeppar eller 1 tsk sambal oelek
1 dl sötmandel
2 msk matolja + ev 1 tsk sesamolja
2 msk soja
1 tsk farinsocker

 

 Låt fiskbullarna rinna av, spara buljongen och dela varje fiskbulle i 3 skivor. Låt bambuskotten rinna av. Ansa och strimla purjolök, paprika och chilipeppar. Grovhacka mandeln.
 Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs grönsaker och mandel 3-4 min så de får lite färg, men behåller sin spänst. Tillsätt fiskbullar, soja och farinsocker. Rör om och låt allt bli varmt. Späd ev med lite fiskbuljong.
 Servera pytten direkt ur pannan till ris..

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

 

Recept från

Kokbok