VARMRÄTTER

Nutidens starkaste makthavare är den upplysta konsumenten på en fri marknad.


29 oktober 2000

Räkor i citrongräs och curry

1 gul lök
1 äpple
3 st stjälkar citrongräs
2 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
2 msk Sesamolja
2 msk röd currypasta
2 msk curry
1 brk á 400 ml cocosmjölk
2 tsk potatismjöl
1½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk socker
500 g socker

 

 Skala och hacka lök och äpple. Dela citrongräset i 3 bitar. Koka upp hälften av vattnet med buljongtärningen i en kastrull. Värm oljan i wok eller en vid gryta och lägg i lök äpple och citrongräs, fräs sedan under omrörning i ca 3 min. Tillsätt curry och currypasta, bryn under omrörning i ytterligare 1 min. Häll på kokosmjölk och buljong, låt alltsammans småputtra i 3-4 min. Blanda potatismjöl med resten av vattnet och red av såsen till önskad konsistens. Smaka av med salt, vitpeppar och socker, låt koka i minst 3 minuter. Lyft ur citrongräset, häll i de tinade räkorna, koka upp och servera direkt med ris eller nudlar.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt