VARMRÄTTER

"Små norrmän har också öron."


26 november 2000

Jätteråraka med skagenröra

4 pers.

 

6 potatisar
1 gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin

Sås:
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 msk chilisås
500 g oskalade räkor
½ dl finhackad dill
salt
svartpeppar

Garnering:
200 g oskalade räkor
1 burk stenbitsrom (60 g)
dill
1 citron

 

 Skala och riv potatisen, krama ur vätskan. Skala och finhacka löken.
 Blanda lök och potatis med ägget. Krydda.
 Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i potatisen, tryck och släta till med en stekspade. Stek potatisen, rårakan, fint brun på båda sidor. Vänd med hjälp av ett lock.
 Sätt in stekpannan i ugnen och stek vidare c:a 8 minuter. Ta ut och vänd upp på ett fat. Täck med folie.
Sås:
 Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås.
 Skala och hacka räkorna. Vänd ner dem i såsen. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar.

 Garnera med räkor, löjrom, dill och citron.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt