VARMRÄTTER

"Den som äter för mycket lammkött kan få galna gubbsjukan."


6 december 2000

Blocktorsk med pepparrotssmör

4 pers.

 

Ugnstemp: 225 g

1 paket djupfryst, lätt tinad torsk (450 g)
75 g smör
2 ½ msk riven pepparrot
matfett till formen
salt, citron, peppar
2-3 tomater i skivor
1 knippa persilja

 Rör matfettet mjukt och blanda det med pepparroten.
 Skär det halvtinade fiskblocket i tjocka skivor och lägg dem i rad i en smord och eldfast form. Salta på fisken och pressa över citron. Bred hälften av pepparrotssmöret mellan skivorna
 Lägg tomatskivor i rad över fisken och krydda försiktigt med salt och peppar.
 Bred resten av pepparrotssmöret ovanpå tomaterna och strö på klippt persilja.
 Gör ett riktigt folielock över formen och sätt den i ugnen ca 30 min eller tills fisken är genomkokt.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix