VARMRÄTTER

"Sött drucket, surt betalt." (Island)

 

 


20 februari 2001

Krabbfyllda fiskbullar

4 pers.

 

600 g plattfiskfilé, t ex rödtunga eller rödspätta
ca 1 tsk salt
8 krabbmixbitar, ca 150 g
1 lime el ½ citron
1 dl grönsaksbuljong
ca 1 msk klippt dill

Sås:
2 dl lättfil
4 msk tomatketchup
4 msk silat kallt fiskspad
2 msk klippt dill

Servering:
8 små renborstade potatisar
1 tsk olja
1 tsk salt
grönsallad, tomat, gurka
dill
lime el citron

Ugn: 225-250°


 Putsa och bred ut fiskfiléerna så att den sida som haft skinn ligger uppåt - då håller rullarna ihop bättre. Salta mycket lätt. Lägg en bit krabbmix på varje, rulla ihop från breda delen mot stjärten.
 Hetta upp buljongen i låg vid panna. Lägg rullarna med skarven ner. Pressa över lite lime eller citron. Strö på dill och ev lite salt. Sjud på svag värme under lock 5-6 minuter tills fisken är vit och fast. Dra kastrullen från värmen, låt svalna.
 Borsta potatisarna rena, koka dem nästan färdiga, ca 15 minuter. Dela i halvor. Pensla snittytor med olja, salta. Sätt in 10-15 minuter i 225-250° varm ugn så att potatisen blir frasig.
 Rör ihop såsen.
 Servera gärna fisken kall med kall sås, varm potatis och en blandad grönsallad.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix