VARMRÄTTER


Delikatessfisken

 

4 pers.

500 g fiskfilé av t ex torsk, kolja, vitling, eller rödspätta
salt
vitpeppar
4 äpplen
½ rotselleri
1 purjolök eller gul lök
4 msk chilisås
6 - 8 ansjovisfiléer
1 dl kaffegrädde
3 msk smör eller margarin
2 msk riven ost

 

 Skölj och torka fiskfilén. Krydda den med salt och vitpeppar.
 Riv äpplen och selleri på råkostjärn. Finhacka löken och blanda alltsammans.
 Tillsätt chilisås eller ketchup, mosad ansjovis och grädde och häll hälften av blandningen i en smord aluminiumform.
 Placera fiskfiléerna ovanpå och täck med resten av blandningen.
 Fördela matfettet i klickar över det hela. Strö på osten och grädda fisken ca 25 minuter i 200° ugn.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept