Fisk


 

 

Fisk på grönsakspytt

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g fiskfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Pytt:
2 paprikor
1 squash, ca 300 g
1 purjolök
smör
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 msk vitvinsvinäger
2 dl vispgrädde
färsk timjan eller persilja


 
Gör så här
Kärna ur paprikorna. Skär paprika och squash i tärningar. Strimla purjolöken. Fräs grönsakerna i några min. i smör i en vid traktörpanna. Strö över mjöl, salt och timjan. Häll på vinäger och grädde. Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra. Lägg ner fisken i grönsakspytten. Låt den sjuda under lock 5-8 min. Strö över lite färsk timjan.
Servera med potatis.
 

 

01 februari 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept