Fisk


 

 

Fisk i curry och kokosmjölk

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 morot
1 palsternacka
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 msk gul curry
2 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
2 dl vatten eller grönsaksbuljong
1 brk. kokosmjölk
600 g vit fisk ex sej, kolja eller torsk
1 dl hackad persilja
 
Gör så här
Skala och skiva morot, palsternacka, lök och vitlök.
Fräs grönsakerna i oljan. Pudra över curry, socker och slå på vinäger i kastrullen.
Låt puttra samman ett par minuter. Smaka av med salt och lite tabasco.
Lägg ned fisken och ruska sakta kastrullen så att fisken "kryper" ned i såsen. Lägg på ett lock och låt sakta sjuda i 8 minuter. Känn på fisken att den är fast.
Strö över persiljan och servera fisken. Det passar bra med basmatiris.

 

31 mars 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept