Fisk


 

 

Sydfransk fiskgryta

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
400 g räkor med skal
500 g fiskfilé, t ex torsk och lax
1 purjolök
1 stor fänkål
smör
2 1/2 dl hönsbuljong
2 dl crème fraiche gourmet, saffran&tomat
rivet skal av 1/2 apelsin
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad

 
Gör så här
Skala räkorna. Skär fisken och purjolöken i stora bitar och fänkålen i mindre bitar. Fräs purjolök och fänkål i smör i en traktörpanna. Häll på buljong och crème fraiche. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt det sjuda på svag värme ca 5 min. Lägg i räkorna och krydda med apelsinskal, vitlök och timjan.
Servera med vitlöksbröd, ris eller kokt potatis.


 

 

20 april 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept