Fisk


 

 

Frutti di mare

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 gul lök, i strimlor
1-2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olivolja
5 sardeller
1 tsk salvia
1 dl torrt vitt vin eller fiskbuljong
5 skållade, hackade tomater
ca 200 g laxfilé, i strimlor
1 burk musslor i vatten (225 g)
250 g räkor med skal, skalade
3-5 krm salt
1 krm vitpeppar
hackad persilja
4 portioner valfri pasta
 
Gör så här
Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt sardeller, salvia och vin eller buljong och låt sjuda ett par minuter. Låt tomaterna rinna av lite och lägg i dem och laxbitarna och sjud ytterligare 3-4 minuter. Rör försiktigt i musslor utan spad och räkor och låt allt bli genomvarmt.
Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.
Servera med nykokt pasta och eventuellt mjukt bröd.

 

22 juli 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept