Fisk


 

 

Fiskspett med italiensk röra

 

 

4 portioner
 

500 g fiskfilé av lax, hälleflundra och/eller annan fast fisk
2 msk smör
1 msk pressad citron
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Italiensk röra:
250 g kesella
c:a 6 hackade marinerade soltorkade tomater, c:a 50 g
1/2 dl hackad färsk eller fryst basilika
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar

Couscous med smörfrästa grönsaker:
4 dl grönsaksbuljong
4 dl couscous
Grönsaker, t ex paprika i olika färger
Smör

 
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Skär fisken i 3 cm stora bitar och trä upp dem på spett. Smält smöret och blanda med citronsaft, salt och peppar. Pensla fisken med blandningen. Grilla spetten högt upp i ugnen 8-10 minuter.
Servera spetten med den italienska röran och couscousblandningen.

Italiensk röra:
Rör ihop alla ingredienserna och smaksätt med salt och peppar.

Couscous med smörfrästa grönsaker:
Koka upp buljongen i en kastrull. Rör ner couscousgrynen, lägg på locket och ställ kastrullen vid sidan av plattan. Låt grynen svälla c:a 6 minuter. Skär grönsakerna, t ex. Paprika, i bitar och fräs i smör. Rör ner grönsakerna i couscousen.
 

19 augusti 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept