Fisk


 

Curryfisk med solgula rötter

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g sej- eller gösfilé
2 gula lökar
1/2 msk olivolja
1-2 tsk curry
½ dl finhackad persilja
¾ tsk salt

Rotsaksfräs:
3 morötter
1 bit kålrot (ca 350 g)
1 bit rotselleri (200 g)
1 msk olivolja
½ dl mango chutney
1 dl pressad apelsin
1 tsk salt

Tillbehör:
Ris

 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt curryn och låt den fräsa med 1 min. Smaksätt med lite av saltet och tillsätt persiljan.
3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Skär den i bitar om den är fryst eller filéerna är stora. Salta med resten av saltet runt om. Fördela löken över fisken. Täck med folie och sätt in i ugnen ca 15 min för färsk fisk och ca 35 min för halvfryst fisk.
4. Rotsaksfräs: Skala och strimla, tärna eller riv rotsakerna under tiden. Stora bita kan ev förvällas några minuter. Låt dem rinna av väl. Tunna strimlor fräses direkt i oljan i panna med beläggning tills de är mjuka men har spänsten kvar. Smaksätt till sist med mango chutney, pressad apelsin och salt. Servera varmt till fisken.

04 september 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept